Om koret

Faaborgkoret – et af byens veletablerede kor

Vi er et blandet, firstemmigt kor med ca. 25 sangere, hvoraf de fleste af os har sunget i kor i mange år. Vi lægger vægt på høj kvalitet og har et bredt repertoire med både ny og gammel kormusik. Vi synger både klassisk, viser og rytmiske korværker.

Koret ledes af Eva Simony, som er uddannet pianist fra Esbjerg Musikkonservatorium i 1979. Hun har efterfølgende deltaget i en række dirigentkurser.

Vi har sunget i en række kirker i det sydvestfynske, ligesom vi har givet koncerter i Odense, på Faaborg Museum og Hvedholm Slot. Vi har desuden medvirket i Kulturnatten i Faaborg og ved Faaborg Biblioteks 100 års jubilæum og flere, større korarrangementer.

Faaborgkoret inviterer ofte gæster med til sine koncerter. Der har bl.a. været soloviolin, strygeensembler, solosang med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium, et af Faaborgs andre kor, Dobbeltkvartetten, lokale musikere fra Faaborgs rytmiske musikliv, sangkoret Fionia fra Odense og senest Nyborg Motetkor.

I sæsonen 2008 deltog vi sammen med Nyborg Motetkor og Sydfyns Amatørsymfoniorkester i det svenske korværk ”Förklädd Gud” af J. E. Larsson.

Vi gentog denne succes i efteråret 2010, idet vi sammen med Nyborg Motetkor og Sydfyns Amatørsymfonikorkester endnu engang havde et berigende samarbejde omkring opførelsen af dele af Händels Messias.

I september 2012 deltog koret sammen med seks andre af byens kor i en stor koncert i Faaborg Kirke, hvor ca. 200 sangere uropførte Ole Kongsteds korsats af “Sensommervise”.

I maj 2014 drog koret til Canterbury, hvor vi gav to meget vellykkede koncerter i hhv. Canterbury Cathedral og byens katolske kirke, St. Thomas’ Church

Fornyelse og variation

Vi bestræber os på hele tiden at forny os og sammensætte varierede og anderledes koncerter – forhåbentlig til glæde for såvel trofaste som nye tilhørere. Vi får ikke alene vores sanglyst styret. Vi lægger i høj grad også vægt på det sociale og hyggelige med lidt selskabelighed.